www.Lampor-LED.se
Lampor, Led lampor, belysning, led belysning, Lampa
Led-Lampor, Led-Lampa, Led-Belysning

LED belysning: Typ av bas LED-lampor

Typ av bas: hur man inte ska förväxlas med ett urval av lampor


När du väljer glödlampor måste vara uppmärksamma på vilken typ av lock, eller det kan helt enkelt inte vara lämpligt att kunden lampan. Vad är grunden för glödlampor och hur att förstå de olika mössor av olika slag.

Följande typer av lock:

1) Den första bokstaven anger vilken typ av lock:

E - gängad bas (Edison)
G - stiftbasen
R - infälld bas med kontakt
B - pin uttag (Bajonett)
F-uttag med en PIN-kod
      en - en cylindrisk tapp
      b - räfflad pin
      c - stift är en särskild form
S - bas sofitny
K - keps med kabelanslutningar
H - bas för xenon lampor
P - med fokus lock
T - telefonjacket
W - basen, i vilken elektrisk kontakt med patronen utförs direkt genom de aktuella poster är placerade under glasrör.

2) Antalet i beteckningen indikerar diametern hos basen av kontaktdonet eller avståndet mellan pinnarna.

3) gemener i slutet av showen antalet tryckplåtar, nålar eller flexibla anslutningar (endast för vissa typer):
      s - en kontakt
      d - två blad
      t - tre stift
      q - fyra stift
      P - fem kontakter

4) Ibland första bokstaven läggs en bokstav utochnyayuschayaya (vissa typer):
U - energisparande lampa;
V - bas med en avsmalnande ände;
A - bil lampa.

LED-lampor finns i vanliga uttag, som är lämpliga för de flesta som används i vardagliga beskyddare.

Skruvkork E (Edison):

Bas E10 - är den minsta av de skruvkorkar. Var och en av oss som barn skruva förmodligen upp en miniatyr sockel glödlampa i den här julen girlander. Och de används i ficklampor.

Bas E14 - de så kallade hantlangare "till de klassiska små lampor som ofta används i små lampor, lampetter och kristallkronor. Aktuella LED lampor också tillverkas på ett sådant bas kan de ersätta en vanlig glödlampa, vilket innebär att det kommer att finnas betydande energibesparingar. De kännetecknas av den största mängd olika typer: päron, svecheobraznaya, droppformade, sfärisk, spegel, etc.
Bas E27 - Belysning av locket så att det vanligaste är de lämpliga för vanliga patroner som är installerade i varje rum. LED-lampa med sockel som standard, och påminna oss vanliga glödlampor, de kommer till någon lampa med samma kassett. Du kan också köpa en lampa sockel E26, som är avsedd för en spänning på 110 V.

E40 Base - base "Goliath". Används främst i gatlyktor och belysning produktionsanläggningar. När du ersätta konventionella lampor till LED med samma uttag, kommer du att spara på energikostnaderna med 10 gånger och få en lampa med en lång livslängd - mer än 10 år.

Bajonett base G:

Stiftbasen G har tidigare använts för montering av lysrör. Här för att ansluta lampan uttaget och stångsystem används. Hänvisningsbeteckningen betecknar avståndet mellan kontakterna. Bokstäverna anger UXYZ modifiering design. Det gemensamma jordbrukspolitiken är inte utbytbara!

Bas G13 - i en serie LED-lampor T8 och T10 rör som är idealiska för installation i chucken G13. Dessa lampor är lätta att byta ut tidigare använda lysrör. Förutom den allmänna locket LED rör är liknande i utseende fluorescerande.

Bas G53 - Den mest brådskande byte av halogenlampor för att belysa de exklusiva butikerna är en LED-lampa cap G53 ger det en ljus och fin färg, som visar att varorna i de mest attraktiva ljuset.

Bas GU10 - en förtjockning vid ändarna av kontakterna för anslutning till den roterande chucken. Denna typ av lampor källartak är standard. I en serie LED produkter med lampsockeln kan köpas serien GL-BR.

Base GU5, 3 - den vanligaste typen halogenlampor glödlampor MR16. Denna bas används i smycken butiker för belysning displayer, belysning för bilder, accent belysning, möbler fixturer i undertak. LED-lampa med sockel är ganska brett sortiment, så att de kan helt ersätta halogenlampan.

Stiftbasen B:

Denna typ av fattning dök upp i utvecklingen av utformningen av Edison. Det syftar till att påskynda processen att byta ut glödlampor och göra dem mer kompakt. Kärnan - sido stiften ett par symmetriskt anordnade runt införes i motsvarande spår stamkunden. Sedan basen är fast, bläddrar igenom ett kvarts varv.

Bas BA - ett slags glödande glöd bas lökar som används i bilar. Denna subtyp har en asymmetrisk laterala kontakter, vilket gör att fixera lamphållaren på ett visst sätt och att fokusera lyser strålen väg, strålkastare, Navigationsljus och fartyg, etc.

Keps med infälld kontakt R:

Förutom kärnan, finns det sällan stött på dessa typer av lock, som bas med försänkt kontakt R. De viktigaste företrädarna för R7s Lamphållare - Quartz halogenlampa. De används i installationer med hög intensitet belysning. Dessa lampor är små och lätta, de används i AC 220 V, 50 Hz. Observera att efter cap R7s, siffrorna anger 78 eller 118. De visar den totala längden av röret i mm.

Sofitny bas S:

Sofitny två socklar S som i regel används i lampor för belysning speglar badrum eller ljus scenutrustning. Siffrorna anger diametern för skalet (S6, S7, S8, 5).

Fokusering base P:

Det används för belysning, lampor, projektorer, lanternor, mm Denna bas glödlampa innehåller en grupp av linsen, som riktar flödet av ljus i rätt riktning. De nummer vanligtvis betecknas med diametern av den fokuserande av flänsen eller locket, på vilken en horisontellt installerad lampa.

Telefonjacket T:

Dessa uttag är lämpliga lampan lyser, fjärrkontroller, härmar, etc. Siffrorna anger mätt som kontakt plattorna i yttre bredd.

Bastyp W:

När det gäller basen kontakt med stamkundens händer rakt igenom de aktuella posterna, som baseras på ett glas lampa. Siffrorna anger den totala tjockleken på glaset med en aktuell ingång. Detta följs av en asterisk och locket bas bredden i mm.

Idag, finns det också ett antal egna lock, som används i några av projektionslampan, hylsor med en kabelanslutning (K), såväl som speciella hylsor för xenonlampor, betecknat med bokstaven H och siffror i enlighet med en modifikation.


När du skapar en LED-lampor togs hänsyn till de olika alternativ för Base. LED-lampor tillverkas enligt de vanligaste olika typer av ammunition. Därför beslutat att ersätta den tidigare använt någon av dina glödlampor, kommer du inte vara svårt att hitta en liknande förändring i raden av LED-lampor med en lämplig lock för dig.