www.Lampor-LED.se
Lampor, Led lampor, belysning, led belysning, Lampa
Led-Lampor, Led-Lampa, Led-Belysning

Prata med lysdioder. Fulla potentialen av lysdioder och belysningssyste

    
Lysdioder är unika på många sätt, men kanske den mest fascinerande aspekten av deras särprägel är deras affinitet ska styras. Konventionella ljuskällor gillar inte att styras och faktiskt visa minskad prestanda, såsom minskad effekt och livslängd, liksom kontroller införs. Lysdioder, å andra sidan, är en annan ras. Faktum är att ju mer de är kontrollerade, ju längre de sista och mer effektivt de arbetar. Eftersom alla komponenter (lysdiod motorer och kontroller) är nu digital, solid-state, intelligenta enheter arbetar de smidigt tillsammans, vilket ger en nivå av prestanda och enkelhet som saknar motstycke med belysningssystem.

När ihopkopplad med väl utformade och integrerade digitala komponenter, LED-belysning system är fullt i stånd att genomföra gemensamma strategier belysningsstyrning, såsom manuell ljusreglering, schemaläggning, avkänning beläggning, och dagsljus skörd. Dessutom underlättar solid-state typ av LED-komponenter lätt att använda avancerade strategier för kontroll som lumen utformning och förvaltning, high-end trim trimning på utrymme och armatur nivå, samt integrerade bygga ledningssystem och nytta efterfrågestyrning. Eftersom lysdioder huvudsak sätta ett "chip" i varje armatur, digital adressering och lokal styrning flexibilitet blivit standard.

Den inneboende kompatibilitet lysdioder med digitala styrsystem rymmer enorma möjligheter bortom ljusreglering och andra typiska kontroller alternativ. Lysdioder är Digital Light motorer som kan gränssnittet direkt till ombord armatur kontroll logik. Resultatet är en "intelligent" armaturen som har förmågan att övervaka och reagera på sin omgivning och utför förprogrammerade uppgifter för att ytterligare spara ineffekt / minska armatur underhåll. Potentiella uppgifter inkluderar: att hantera ljusflöde aktivt över tid, övervakning och anpassning till variationer i rumstemperatur, övervakningssystem liv, och att upptäcka ett fel i systemet för snabbare felsökning och underhåll.

Dessutom är LED-armaturen digitalt adresserbara, gör det möjligt att enkelt nätverk och kommunicera med andra armaturer och liknande styranordningar i samma rum eller i en byggnad. Nätverksanslutningar kan lätt göras med standard Cat. 5 kablage för äkta plug-and-play bekvämlighet. Möjligheten att använda enkla Cat. 5 kablage för att ansluta LED-armaturer till andra armaturer och kontroller ger två viktiga fördelar:

1.As med datorer, Cat. 5 kablar låter digital information fritt och enkelt flöde från fixtur till fixtur och från fixturer till olika rum kontroller eller kontroller byggnad. Detta i sin tur, gör kontroller för att bäddas rakt in i armaturen och - så fort kabeln är ansluten - gör att armaturen för att bli sin egen Detta betyder att det automatiskt är erkänd (adresserbara) och kan leverera sina egna uppgifter "IP-adress." om hur det fungerar. På samma sätt kan den ta emot anvisningar om hur man gör.

2.Cat. 5 kablar är enklare att installera och göra ändringar, eftersom det är mycket flexibel. Som ett resultat av den första installationen kosta - är betydligt mindre - både i form av tid och material (jämfört med standard 2-ledarsystem). Eftersom utrymmet vanligtvis måste konfigureras över tid, är det enkelt att flytta och nytt ta fixturer. De inte längre att vara planlagd eller grupperade - varje armatur kan erkännas och placeras var som helst i planen.

Vi är först nu börjar förstå och frigöra den fulla potentialen av lysdioder och kontroller. Därför är det viktigt - om inte avgörande - att överväga mer än bara armaturer och komponenter när man jämför och ange LED-belysning.

Undersök hur kontroller kan öka LED-belysning fördelar och vad det innebär på lång sikt för en anläggning när de söker för att förbättra belysningen kvaliteten, minska driftskostnaderna, och införliva belysningen i övergripande system för fastighetsautomation. I slutändan kommer digitala belysningssystem lättare kontakt med intelligenta byggnader.