www.Lampor-LED.se
Lampor, Led lampor, belysning, led belysning, Lampa
Led-Lampor, Led-Lampa, Led-Belysning

LED lampor, belysning skolan

Hur att belysa skolan?

Hos barn är ögat bildas av brytning som påverkar visuell funktion och prestanda utsikt. Därför bör i klassrummen för barn och ungdomar skapas optimala belysning.

Klassrum,  accentbelysning

Grundläggande hygienkrav för ljusförhållandena i klassrummen är att säkerställa en tillräcklig nivå av belysning, enhetlig ljusfördelning och ljusstyrka kontrast, avsaknaden av direkt och reflekterat bländning. Det är olämpligt i klassrummet bländande ljus. När man tittar på en starkt upplyst ämne eller en ljus eleven smalnar mycket snabbare än expanderar efter att ha tittat på den normalt belysta objektet. I detta barn skiljer inte mellan text eller objekt. Till exempel en ljus dubbel-balk ljusfördelning gör det svårt att placera bord, minska bländning och göra täckning bekvämare. För att uppfylla kraven SanPiN, använd lampor med elektroniska driftdon. För täckning av skolstyrelser, affischer behöver använda lampor med särskild konfiguration av det optiska systemet, som spred ljuset flödet är på ytan som du vill täcka.

Hur mycket ljus behöver vi?

Inslag i humanfysiologi är sådan att visionen kan han förlita sig endast när önskad mängd ljus. Vad är den här världen bättre, bättre och snabbare att smälta materialet, desto mindre ansträngning som krävs för att känna igen text, färger, etc. För lite ljus, bländning, skuggor, färg distorsion leder till en försvagning av vår uppmärksamhet och trötthet, dålig syn, vilket inte är litet problem för tillfället för de flesta studenter. Så hur mycket ljus behöver vi?

Till exempel är belysningen på gatan 6 tusen lux på en molnig dag till 100 tusen lux på en solig dag. Som regel för att skriva och läsa på 500 lux är tillräckligt och för teckning och visuella utmaningar belysning får inte vara mindre än 750 lux. Grundläggande minimikrav för de olika områden som anges i tabellen på sid. 13. De flesta människor tycker högre belysning bekvämare.

Höjdpunkter och rör pulsering tröttnar ögonen

Flare är en av de mest obehagliga visuella problem. För ljus reflexer från lampor och fönster påverkar uppfattningen av visuell information och hindrar vårt arbete.

Pulserande ljus bitar (lysrör, DRL och IPF, etc.), osynliga för blotta ögat, vilket leder till trötthet och bidrar till en försämring av synen. Vi har alla sett genom linsen på kameran blinkande streck på skärmen eller TV. Detta är mycket puls, som alltid har en extra börda för människans nervsystem. Det finns särskilda obligatoriska standarder som definierar figuren.

Om uppgiften att säkerställa den nödvändiga nivån av belysning och likformigheten av antalet och placeringen är löst lampor kräver bländning och rippel en mer försiktig strategi, som Inte varje fixtur löser dessa problem.

Uppgift att eliminera den direkta och reflekterade bländning från linserna för att lösa belysning eller Louvren, som har en stor defensiv hörn.

För att eliminera rippel bör endast använda lampor med elektronisk förkoppling (EKG). Användningen av elektroniska förkopplingsdon kan bidra avsevärt minska energiförbrukningen.

Vad krävs för en korrekt belysning?

För att bibehålla hälsan och maximera utbildning samt att skapa en trivsam och behaglig miljö i vilket rum du vill ha en korrekt och professionell belysning inrättas. Detta är särskilt viktigt i barns skolor och förskolor. De viktigaste kraven som måste beaktas för att skapa en bra ljus, följande.

1. Efterlevnad av belysning för olika områden.
2. Styr bländning och flimmer i ljusflöde.
3. Säkerhet och energieffektivitet.

Täckning av dator klasser

Rummet där datorer används, måste vara artificiellt och naturligt ljus. Placera datorsalar i källaren och källaren är oacceptabelt. Det är viktigt att på rätt sätt placera en hygienisk arbetsplats. Datorn är bättre placerad så att ljuset faller på skärmen till vänster. Trots att skärmen tänds, måste lektionerna äga rum i mörkret och i en väl upplyst rum. För att reducera ansträngning av ögonen det är viktigt att säkerställa att den bild på datorns inbyggda skärm var spröd och kontrast.

Det bör också eliminera möjligheten för belysningen av skärmen, eftersom det minskar den kontrast och ljusstyrka. Det är också nödvändigt att minimera bländning på skärmarna av monitorer, inklusive från lamporna.

Bright taket i rummet skapar en godtagbar fördelning av ljusstyrka och en bekväm miljö för dem som är i klassrummet.

Rekreation, balsalarna hallar

Dessa lokaler utgör den bästa yttrande besökare till skolan. Därför, bör täckningen av dem vara funktionell, bekväma och estetiskt tilltalande. Belysning med de varma toner skapar en mysig atmosfär i rummet. Bra färgåtergivning av ljuskällor ger en korrekt uppfattning om objekt och deras färger. Faces måste vara fri från skuggor och synlig. Oacceptabla utomhus lampor och reflexer från dem, och skapa skuggor. För dessa rum är idealiska fixturer med stor storlek.

Idrottsanläggningar

Varje år idrottsanläggningar är utrustade med modernare utrustning. Dessutom behöver inte stå still och teknik för sport belysning. Ljuset bör väljas för att fylla en viss idrott och att ta hänsyn till alla särdrag i läge och interaktion av studenter. Matcher skall vara väl skärmad i alla riktningar. För denna typ av lokaler är det tillrådligt att använda armaturer med hög motståndskraft mot mekanisk stress, eller med skyddsgaller från skador. Som ljuskällor är att föredra lysrör och gasurladdningslampor, högt tryck.

Trapphus, korridorer, badrum, Grovkök

När den belyses korridorer, bör trappor ta hänsyn till den likformigheten av belysningen, och dess nivå. Undantag för de mörka områden måste också eliminera risken för skador på grund av dålig belysning. Öppna lampor ska inte vara synliga när man tittar på armaturen. Korridorer och trappor är nödutgångar för evakuering och ska vara märkt i enlighet därmed. I omklädningsrum och tillbaka rum, installera ett ljus med en lång arbete, till exempel LED-lampor med objektiv som skapar en tillräcklig belysning under en lång tid inte kräver underhåll och utbyte.

"Renrum": kök, laboratorier, medicinska kontor

Renrum är nödvändigt att använda speciella lampor med en hög grad av skydd mot damm och fukt, och korrosiva miljöer. De medicinska kontoren används ofta speciella taksystem Clip-in, som ger hygieniska och sanitära standarder. För sådana system kräver individuella ljus, som noga bör matchar datatyper tak. Mot bakgrund tabellen måste följa följande regler: Belysning

matställen ska vara bländfri och bekväma, bör färgerna vara naturliga och icke snedvriden. Som regel i "rena rum" som används lampor med lysrör, tättslutande plast linser eller speciella glasögon.

Omgivningar

Den största utmaningen för belysningen omgivningar skolor - för att förhindra skador. Belysningen bör vara tillräcklig för säker rörlighet för studerande. Detta är särskilt stor efterfrågan på vintern, när lektionerna hamnar i mörkret. Det andra problemet - det estetiska. Kvalitet belysning betonar arkitektoniska former och ökar intresset för byggnaden. För att belysa det omgivande området kan användas av olika typer av armaturer, men de måste vara utformade speciellt för utomhusbruk: att ha en lämplig grad av skydd och klimat svar.

Nödbelysning

Säkerhet i utbildningen faciliteten nöd och evakuering belysning. Denna typ av belysning projekt innan konstruktion och ger säker utrymning av studenter från lokalerna vid behov. För närvarande har utbudet av armaturer för nödbelysning ökat betydligt och fylld med nya produkter baserade på lysdioder. Användningen av LED-lampor får göra långvariga, tydligare och därmed förbättra säkerheten.

Sensorer och styrsystem

Den nuvarande byggnaden är svårt att föreställa sig utan styrsystem. Speciellt om det är det rum där barnen är bosatta. Management system kan du skapa optimala förhållanden för vistelsen, automatiskt styra belysningen på tid på dygnet, tillgång till naturligt ljus, närvaron av människor, samt betydande energibesparingar. Ett enkelt ljusstyrning består av en sändare och en lampa. I moderna system, det finns många elektroniska komponenter och enheter logik som tillåter människor att göra din vistelse i rummet bekväma och säkra och barn - friska.
 

Hur passar in i budgeten och minska kostnaderna?

Ofta är värderingen täckningen köpt till en kostnad av utrustning och dess installation. Det är ofta inte tagit hänsyn till ett antal icke-uppenbara kostnader. Belysning är inte bara nödvändigt att köpa och leverera och underhålla och byta ut. Korrekt valda och monteras armatur kommer inte bara att uppfylla alla nödvändiga standarder och för att uppnå optimal belysning, men också att spara minst 30% av den el och även en massa pengar på utbyte och underhåll av en ljusinstallation i skolan.
 
Till exempel kan lampor med elektronisk ballast användas, och andra moderna anordningar för styrning av belysning som avsevärt reducerar energikostnaderna. Närvarodetektorer och ljus har förmågan att reglera mängden ljus i en klass, eller stänga av ljuset i hallen under lektionstid, när det är ledigt