www.Lampor-LED.se
Lampor, Led lampor, belysning, led belysning, Lampa
Led-Lampor, Led-Lampa, Led-Belysning

LED Lysrör Tube, LED lampor

Är LED Lysrör redo för en bred användning?


Lysdiod (LED) lysrör är i ropet i belysningsbranschen marknaden. Tekniken lovar att bli mer energieffektiva, mindre skadlig för miljön och mer ekonomiskt än traditionella lysrör belysning. Oavsett, det är en hel del debatt om huruvida de är redo för utbredd kommersiell användning.

LED lysrör

Vad är en LED Lysrör Tube?


"LED lysrör" är ett missvisande. LED lampor och lysrör är helt olika tekniker. Lysdioder är mycket små lökar upplysta genom förflyttning av elektroner i en diod. Fluorescerande lampor använda elektroder och en gas-kombination av argon och kvicksilver för att producera ljus. Så namnet "LED lysrör" egentligen avser en LED lysrör som påminner oss om traditionella lysrör (troligen över huvudet när du läser detta).

LED lampor ska inte heller förväxlas med kompakta fluorescerande ljus (CFL) glödlampor. Lågenergilampor använda samma tecnology som fluorescerande tuber för att producera ljus, men på en mindre skala. De är en ersättning för de glödlampor som vanligen finns i de flesta armaturer hem ljus. Lågenergilampor har samlat en hel del press på grund av deras energieffektivitet och miljöfördelar (dvs. de förbrukar mindre effekt).
Du ett LED lysrör är tillverkat upp av hundratals individuella lysdioder. De kommer i olika storlekar (2, 4 eller 6 fot), olika temperaturer (dvs. olika färger av ljus) och varierande uppsättningar av lysdioder. De kan köpas med nya armaturer, eller användas för eftermontering befintliga armaturer. Men kom ihåg, behöver de inte förkopplingsdon, så de kommer att behöva tas bort när du byter lysrör.

led lampor

När man jämför lysdioder som lysrör, här är fyra viktiga specifikationer du ska se över:

* Lumen - Detta är den måttenhet för styrka av ljus. Leta efter rör med 1500 lumen eller mer.
* Watts - Detta är en måttenhet för energiförbrukning. Fyra fot LED lysrör normalt använder 15 till 25 watt, medan lysrör använda mer än 30 watt.
* Livslängd - Detta är hur länge lampan varar. Det mäts i timmar. 50.000 timmar är vanligt för LED rör.
* Färg temperatur - Den temperatur hos det ljus är färgen på det ljus som. Det mäts i enheter av absoluta temperaturen, eller Kelvin (K). 3000K anses Varm (rödare) är 4100K vara neutral och 5800 K är cool (blåare).

led lampa

Fördelar och nackdelar med LED och lysrör

För att ge erkännande när det är på grund, lysrör är en stor uppfinning. De har belysning flesta av USA sedan GE förde dem att marknadsföra tillbaka i 1938. De är fyra till sex gånger mer energieffektiv än glödlampor och sägs pågå 10 till 20 gånger längre. Naturligtvis finns det nackdelar också.

Lysrör innehåller kvicksilver och fosfor som utgör hälso-och miljörisker. Lights kräver en ballast som ökar kostnaden för lampan och kan orsaka en surrande ljud. Slutligen, flimmer de och ljuset är ofta grå.

Samtidigt LED lampor längre än lysrör, att de inte innehåller skadliga ingredienser som kvicksilver och de använder mycket mindre ström än lysrör. Och detta är bara början. LED är perfekt inte ändå. Rören är i allmänhet inte lika ljusa och kosta mer up front. Och tyvärr kommer kostnaden sannolikt antalet en förare av större antas. Så låt oss jämföra kostnaderna för varje.

Kostnader för LED Tuber vs Lysrör


Debatten om LED vs lysrör står och väger alltid på bekostnad argument. När man jämför den initiala kostnaden för en lysdiod röret för ett lysrör, fluorescerande vinner. Men när man tänker på volymrabatter och livslängden på LED, lutar skalan motsatt riktning. Låt oss jämföra kostnaderna för varje.

Denna tabell jämför första året kostnaden för en enda kommersiell kvalitet (dvs. UL och CE-märkt), fyra fot LED T8 rör till en fyra fot T8 lysrör. För att mäta kilowatt per år antog vi lamporna skulle vara på i 12 timmar om dagen och 255 dagar per år. Vi använde en medelenergi betyget 20 watt per timme för lysdioder och 32 för lysrör. För att beräkna energikostnad, använde vi en genomsnittlig kostnad per kilowatt $0,11.

   4 "LED T8 rör  4" T8 lysrör
 Genomsnittlig kostnad för ett rör  $70,00  $  6,00
 Kilowatt (kW) per år     61,20      97,92
 Energikostnad per år  $  6,73  $10,77
 Totala kostnaden  $76,73  $16,77


Uppenbarligen lysrör är billigare under det första året. Men när du står för produkt livslängd, LED lysrör är vinnaren. LED lysrör sista i genomsnitt 50.000 timmar (ungefär 16 år), medan lysrör T8 rör sista i genomsnitt 25.000 (ungefär 8 år). För att avgöra detta, vi tittade på alla lysrör T8 rör som Sylvania erbjuder (nästan 150) och beräknade genomsnittliga livslängd. För att vara exakt, var det 24,787.67 timmar.


 Fastighetsägare med mer armaturer kommer att inse mer besparingar eftersom volymen rabatten blir större och energikostnader blir lägre. Så är fallet, över den livslängd av produkten, LED tuber är mer kostnadseffektiva effektiva än fluorescerande rör.

led lampor

En ljus framtid för LED Tubes


Kostnaden för tillverkning lysdioder sjunker. Forskare vid Purdue University har utvecklat ett sätt att skapa lysdioder med billiga, metall-belagda kiselskivor i stället för dyra safir-baserade lampor. Detta har potential att få ned kostnaden till nivåer konkurrera med lysrör. Du kan hålla dig uppdaterad om nyheter av denna utveckling över på Eartheasy blogg.

Under tiden finns det ingen anledning elinstallatörer bör inte främja LED lysrör. LED lysrör kan hjälpa fastighetsägare att bli berättigade till myndigheter och energibolag incitament. De hjälper företag att nå den önskvärda - och mycket marknadsmässig - grön prägel. De ger större energibesparingar än lysrör. Och slutligen, är de helt enkelt bättre för jorden. De är framtiden för kommersiell belysning.