www.Lampor-LED.se
Lampor, Led lampor, belysning, led belysning, Lampa
Led-Lampor, Led-Lampa, Led-Belysning

LED lite hemligheter, led lampor

     
Även om lysdioder (LED)-teknik har funnits i flera decennier, är det först nyligen börjat bli en spelare i vanliga kommersiella belysning applikationer. Eftersom antalet tillverkare som erbjuder LED-baserade armaturer fortsätter att växa, verkar det denna teknik har nått sin fulla potential för nästan alla ljus ansökan.

 Lysdioder hävdar många fördelar jämfört med traditionella lampor (dvs, glödlampa, HID och lysrör), nämligen hållbarhet och livslängd. Trots dessa fördelar är den mest uppenbara utmaningen med LED-belysning dess höga initiala köpeskillingen tag - en verklighet som säkert härrör från dess nyhet på marknaden. Som alla nya tekniker, dock är kostnaden beräknas att så småningom minska till en mer konkurrenskraftig nivå.
 

Bortsett från priset finns det flera andra fördelar och nackdelar att tänka på när det gäller att arbeta med lysdioder. Som en elektriker som vill installera LED-baserade armaturer, måste du vara medveten om de viktigare problem / oro. Nedan följer en diskussion om några av de utmaningar Colonial Electric Supply har stött på på några aktuella projekt.
 
Hetta

Utomhus LED-armaturer i dag är klassade för ett antal olika temperaturområden, med maximal vanligtvis kör runt 120 ° F för standardprodukter. Men på vissa installationer utomhus i södra USA, speciellt i alkover och oskyddade områden som ligger i direkt solljus, kan temperaturen stiger enkelt förbi denna nivå.

Faktum är att om en senaste stora offentliga projekt, specifikationer krävde 120 ° F-klassade armaturer, som vårt företag levereras. Men efter installationen, fältprov avslöjade på plats temperaturer över 160 ° C, vilket leder oss att arbeta med entreprenören att ta bort, eftermontering med mil-grade kondensatorer, och installera en hel del av LED-baserade armaturer. Vad är läxa att lära här? Var medveten om att hög värme och luftfuktighet kan sänka spänner över produktens livslängd, och se till att du uppfyller alla tillverkare specifikationer om var produkterna ska installeras. Om du är osäker, kontakta tillverkarna du överväger att använda, och begära ett besök före köp eller installation.

Fukt

Även fukt kan vara fiende till någon armatur, presenterar det ett unikt problem för utomhus LED-baserade armaturer. Samma sätt som fukt påverkar en mobiltelefon eller bärbar dator, eftersom fukt kommer in i huset av en LED-armatur, kan den korta snabbt ut det. I själva verket är det inte ovanligt att service eller reparation av LED-armaturer för att engagera recaulking av bostäder öppningar. I särskilt hög luftfuktighet tillämpningar har fukt krypa visat sig vara ett stort problem.
 
Detta inträffar när den yttre förhållanden ge kondens på insidan av skåpet. Medan inhägnader kan förseglas mycket hårt av armatur standarder, de är inte vakuum förseglade eller framställs som de som görs för explosionsskyddad applikationer, till exempel. Elektroniken behöver lite ventilation. Nyare generations LED inhägnader kan ha bättre ventilation och klimat-kontrollerande funktioner som syftar till att förhindra att fukt från att utvecklas, vissa är till och med överväger att använda små fläktar för ventilation liknande mikroprocessorn i en dator.
 
Färgmatchning

Vårt företag märkte först detta problem på ett stort kasino ansökan för flera år sedan. Varför finns färgmatchning problem än idag? Eftersom LED-chips tillverkas i serier och är faktiskt hålls organiserade i separata lådor med körningar tillverkningen. Bin är en tillverkare term för lagringsplatsen för ett visst parti av LED-chips som alla producerats i samma tillverkningsprocess köras på samma dag. Om lysdioderna levereras från samma bin, då de kommer att ha samma färg karakteristiska.
 
Utmaningen har varit att exakt återge färg från en tillverkningssats av en produkt till nästa. På stora utomhus-projekt accentbelysning kan färgskillnader vara mycket synlig för casual åskådare. Normalt är skillnaderna i färg skuggning är små. Men beroende på närheten till ansökan på gatunivå och mängden lysdioder från olika partier kan detta eller inte kan vara ett stort problem. Vissa jobb kräver en trial and error process för att hitta den bästa matchen då tillämpa nya lysdioder av ett befintligt program. Tillverkarens svar på detta är att om möjligt utrusta alla armaturer med lysdioder från samma tillverkningsprocess parti och fack. Tyvärr, när det är dags att byta en armatur, du är nu inför installation av ett icke-matchande enhet.
 
För att bekämpa detta problem, en del tillverkare rekommenderar att du använder produkter som en lätt slipning agent för att matta ut de nyare / ljusare lysdioder så att de matchar de befintliga enheterna som är väl in i deras livslängd. En annan lösning är att se till att extra lysdioder från det ursprungliga partiet är avsedda för vinden lager för projektet. Dock har vårt företag haft framgång med slipning teknik som beskrivs ovan. Kanske den bästa lösningen - men också de dyraste - är att använda färg korrigera lysdioder. Denna typ av produkt som mäter Kelvin temperaturen utgång och korrigerar vithet eller yellownessen av ljuset till en förprogrammerad nivå. På så sätt styr du färgen på ljuset, inte LED-bin.
 
Installation utmaningar
 
På toppen av installationen utmaningar listan är frågan om olika spänningsnivåer. De flesta lamporna inte köras på nätspänningen, så ett steg ner spänning behövs för att driva enheten. Detta minskade spänningen är normalt levereras av fjärrkontroll förkopplingsdon. Entreprenörer har arbetat med lågspänning belysning för år, så detta är inte problemet. Vad är nytt är att lysdioder är verksamma i ett brett spektrum av mätområden, beroende på märke och tillämpning.
 
Till skillnad från vanliga lågspänningsprodukter belysning produkter, få spänningen något fel i ett LED-baserat system är ett större problem för LED. Eftersom lysdioder är extremt känsliga för under-eller överspänning, måste du beräkna spänningsfall noggrant och korrigera för det. Kan transformatorer kan ha flera kranar inom små skillnader, och plocka fel kranen är ett vanligt problem. Eftersom de flesta av de traditionella lågspänningsprodukter fungerar när man använder någon av ett antal liknande spänningar har installatörer ibland felaktigt antagit att LED-belysning kommer att reagera på samma sätt. Om du vill lägga till förvirring, många olika ledningar kontakt lösningar finns, även inom samma märke av produkt.
 
Ta inte ljusreglering en LED-baserad armatur för givet heller. Ibland fungerar det som om källan är en glödlampa, andra gånger, om spänningen är för låg, till exempel, vanliga dimmers inte. Därför är det viktigt att se över huruvida produkten innan installation. Det finns ingen tumregel, men välrenommerade ljusreglering företag är väl medvetna om detta dynamiskt föränderliga frågan. Entreprenörer som inte har direkt erfarenhet av en viss nedtoning ansökan bör kontakta ljusreglering tillverkaren för att säkerställa kompatibilitet.

Slutligen, installera lysdioder på större utomhusprojekt vanligtvis kräver att du använder en dator-gränssnitt. Många entreprenörer är ganska behöriga på standard DMX-gränssnitt som har använts för anslutning teater belysning med datorer i flera år, men som en gång var en nisch applikation som används främst inom teater belysning har nu blivit mainstream. För vårt företag, har inlett ett samarbete med teater-specialister eller systemintegratörer bevisat väl värt investeringen. Men även då, ibland komplexiteten i projektet inte kan övervinnas. Till exempel levereras vårt företag lysdioder för en stor flygplats projekt för några år sedan. Vid ett besök nyligen, var den stora färgskiftande LED-armaturer fortfarande inte i drift. Även om vi inte kan säga säkert vad problemet är, är vi övertygade om att produkterna fungerar som avsett - lämnar oss att misstänka att konfigurationen bara inte har slutförts ännu.

Självhäftande frågor

På mindre program, t.ex. de som normalt är förenade eftermontering LED-produkt till glödlampor fixturer och finns ofta i downlights, har en av de vanligaste problemen med LED inomhus armaturer varit att lim som används i fixtur konstruktion misslyckas eller äventyras, vilket får dem att samverka med LED-källa och resulterar i ljus förvrängning eller ett totalt bortfall av produkten.

Entreprenörer bör vara på jakt för LED produkter som visas billigt byggs eller de som kommer från en okänd källa. Eftersom LED-tekniken är så ny, det finns många låg nivå (vanligen offshore) massa producenter av dessa typer av produkter som säljer huvudsakligen via priset. Som ordspråket säger: "Du får vad du betalar för." I dessa fall är det en kort produktens livscykel. Många av de mer välkända märken outsourcar även viss tillverkning till dessa företag och har lärt sig den hårda vägen att det behövs noga kvalitetskontroll. Med tiden har de mer seriösa företag inom belysning uppgraderat sina inköp eller tas processen i egen regi.

Ansökan avser

Det största problemet Vårt företag har stött på med LED-armaturer är - som en fastighetsmäklare skulle säga - location, location, location. Den tidiga hype var att lamporna kan sättas i otillgängliga platser eftersom det hävdades, skulle ljuskälla för evigt - armaturen skulle inte ens behöva service. På senare tid är dock tillverkning samhället backade bort detta påstående - och av goda skäl. I många fall har dessa armaturer visat sig inte vara mer robust än det välbekanta lampa-baserade armaturer är de ersätter.

Flera stora projekt i Gulf Coast regionen har inte gått bra, som kräver ersättning och uppgradering av delar såsom kondensatorer och höljen mitt projekt. Utifrån vår forskning, finns ingen enda varumärke immuna mot problem, flera reagerar på samma sätt som villkoren för extrem värme och luftfuktighet. Trots att de presterar bra under chock villkor och erbjuder lång livslängd på mer än 50.000 / tim, de är elektroniska produkter. Därför, när installeras utomhus, kan de agera ganska petiga, som producerar mycket mindre ljus än väntat, slå på och stänga av intermittent, sätta på på en låg nivå när de är inställda på OFF, eller helt enkelt misslyckas.

En annan fråga att notera är att välkända lumen beräkningar saknas när det tillämpas på LED-ljuskällor. Beam spektrum absolut måste beaktas under designfasen av projektet. I själva verket är det bäst att dubbelkolla dessa beräkningar med en ljusdesigner som har verkliga erfarenheter med lysdioder.

Brist på standarder
Eftersom den här tekniken är så ny och snabbt växande, det finns inga fasta normer att referera till vid denna tidpunkt. Tillverkare och leverantörer är inte bundna av en samordnad kod av standarder eller till och med terminologi. Till exempel är bred, bred vinkel spektrum, fullt spektrum och brett spektrum allt som används i LED-världen och kan eller inte kan betyda något liknande. Tyvärr användare behöver för att gå direkt till respektive tillverkares litteratur för att förstå de specifika egenskaper och förmågor hos den produkt som levereras.

Framtiden

 Den LED revolutionen har och kommer att fortsätta att drastiskt ändra belysningen världen. Även entreprenörer ska inte tro alla de hype och krav från LED-tillverkare, dessa produkter ger många fördelar jämfört med nästan alla av de mer etablerade och välkända lampa-baserade armaturer. Även om de problem som ovan om det nya i den teknik som är säkert anledning till oro, är den största nackdelen just nu fortfarande produktens höga pris. Utifrån sin stigande popularitet hittills ser det ut som marknaden har beslutat fördelarna uppväger nackdelarna.

Som ett företag med förstahandserfarenhet av att arbeta med dessa nya produkter och har levererat miljontals dollar av LED-belysning eftersom tekniken inleds och långt över 200 miljoner dollar i kommersiell belysning projekt under det senaste decenniet, skulle Colonial stora projekt vill påminna dig om ett gemensamt fras - ". köpvarnings" Gör inga antaganden. Forskning befintliga anläggningar, och prata med ägarna och övriga entreprenörer om sina erfarenheter med dessa produkter. Det är nog värt att betala lite extra för att gå med en respektabel varumärke och leverantör du är säker på kommer att vara runt för att stödja produkten efter försäljningen.