www.Lampor-LED.se
Lampor, Led lampor, belysning, led belysning, Lampa
Led-Lampor, Led-Lampa, Led-Belysning

LED-lampa flytande kylsystem

De tillförlitlighet och utgång hos lysdioderna är nära relaterade till deras övergång temperatur, vilket gör termisk design och val av kylsystemet är mycket viktigt skede av utformningen LED-system. Den här artikeln innehåller en översikt som används för termisk hantering av LED kylsystem.

Även för 10 år sedan, villkor och LED LED uppfattas som synonyma. Nu utvecklingsnivå av LED-teknik har vuxit så att lysdioderna kan användas inte bara i bildskärmar, men också som full av ljuskällor i olika belysning. Lysdioder (LED) som ljuskällor har många fördelar, bland vilka - energieffektivitet, miljösäkerhet, kompakt design och enkel justering.

lampor belysning

Till skillnad från konventionella ljuskällor, lamporna inte utstråla värme, och använda dem i riktning av pn-övergången av LED placerade på kroppen av värmesänkan (vanligen den utgående Ijusemitterande diod eller en speciell metall platta). Sålunda är den mekanism av värme till atmosfären från lysdioderna mer komplicerad. Sätt att ta bort värme som alstras uppsättning termiska motstånd: ". PCB - värmen", "kylfläns - miljön" «pn övergång - - kroppsvärmen", "kroppsvärmen kretskort", Som en följd av användning av hög-lysdioder på grund av risken för överdriven ökning av övergången temperaturen, som direkt beror på tillförlitlighet och ljus egenskaper DM. Under förutsättning att tillverkarens rekommenderade termiska förhållanden, liv LED upp till 10 år. Kränkning av samma termiska betingelser (vanligen arbetar med en övergångstemperatur av mer än 120 ... 125 ° C) kan reducera livslängden hos upp till 10 gånger. Dessutom ökar övergångstemperaturen leder till en minskning i ljusintensitet och en förskjutning av driftvåglängden diabetes, vilket negativt påverkar kvaliteten hos färgbilden av LED-displayer.

Således ledde belysningsprodukter att vara mycket tillförlitliga och med hög kvalitet endast under förutsättning att det arbete som rekommenderas av tillverkaren i SD betingelser. Övergångstemperaturen är lägre SD, som kommer att vara lägre än det termiska motståndet hos den resulterande "övergång - miljön", som förbinder de komponenter som räknas upp ovan. Följaktligen är utgångspunkten för att lösa detta problem att välja CD som har den bästa möjliga låg termisk resistans «pn övergång -. Kroppsvärmen" För närvarande, från olika tillverkare finns med LED värmemotstånd från 2,6 till 18 K / watt.

LED-lampa med en flytande kylsystem

 
Vid det senaste CES-mässan år 2012 ett amerikanskt företag införde switch med LED-lampa sockel E-27 Switch100 med flytande kylsystem.
  
Det unika i denna produkt, vilket är en analog till det 100-watts glödlampa, i det att den inte bara kyler det system med metallplattor och ett likvida. Öka ljusstyrkan på LED-lampor leder till överhettning av den Ijusemitterande kristallen, som vid höga temperaturer är mycket mindre än de har rätt till. Detta problem försöker bekämpa alla tillverkare av LED-lampor konventionella motsvarigheter.
  
Amerikanerna kyls med flytande kristaller, som cirkulerar inne i glaskupol Switch100.
  I Dessutom agerar fluiden såsom en förstorande lins,-spridande ljus i alla riktningar. Den fluid är icke-toxisk. En representant för företaget Switch säkerställer att vätskan även används vid tillverkning av öl, pasta och kvinnors kosmetika.
  
Den nya lampan förbrukar 80% mindre energi än glödlampor med en återbetalningstid på sex månader.
 Den första generationen av dessa lampor amerikaner tillkännagavs i maj, 2011 En ny LED-ljuskälla är färdig, och han kommer snart att vara på butikshyllorna till ett pris av US $37, och sedan i Europa.