www.Lampor-LED.se
Lampor, Led lampor, belysning, led belysning, Lampa
Led-Lampor, Led-Lampa, Led-Belysning

Lysdioder lampor. LED-belysning i vaxthus

Användningen av LED armaturer för växthus


LED är nu allmänt används inte bara inom områden som arkitektur och invändig belysning, reklam, fordon, men även områden av specialisering. Detta läkemedel, och industriell belysning, och i synnerhet, jordbruk (belysning växthus).

Det faktum att mer än två hundra år sedan, har holländska forskare märkt att växterna matas med vatten, luft och ljus. Den främsta källan till naturligt ljus, lämplig för växtlivet, är solen. Det finns en uppfattning att "vita" solljus är det bästa för växterna, som det hände med utvecklingen av växter och anläggningen är bäst anpassat till det. Men det tar hänsyn till att växter som är anpassade till den spektrala sammansättningen av strålning, som kommer till dem i termer av deras ekologiska nisch. Men på olika breddgrader och under året (eller dagar), kan emissionsspektrum variera avsevärt, dvs solljus kan inte accepteras som en universell ljus för hela uppsättningen av växter.

LED lampor

 energikälla för växters fotosyntes - mestadels röda strålar av spektrumet. Andelen av blått ljus är också mycket viktigt för en sund växters tillväxt. Bristen på blått ljus leder till överdriven tillväxt i längd och gulnade blad. Dessa fakta tas i beaktande i växthuset belysning som naturligt ljus saknas ofta. Därför bör för effektiv växtligheten komplettera naturligt dagsljus konstgjort (detta kallas dosvetkoy) och alltid täcka dem i mörkret. Tills nyligen, som en ytterligare ljuskälla används för endast de mest högtrycksnatriumlampor och metallhalogenidlampor och lysrör är mindre. Inrättande av LED-lampor tillåts komma in i en ny fas i hög ljus växter. RGB LED kan du ändra färg och ljusstyrka. Beakta dessa funktioner mer i detalj.
Först av allt, varför ändra färgen. Inte alla växter är i olika stadier av tillväxt uppfattar samma alla våglängder. För belysning av blommor och grönsaker ska användas olika spektra. Plantor behöver mer intensivt ljus än vuxna anläggningen. Naturligtvis innebär detta inte att olika kulturer kan växa endast om det är bara färgen på ljuset. För korrekt utveckling av växter, är det viktigt att de får välbalanserad ljusspektrum. RGB LED kan du lösa dessa frågor. Således, till korrigering av färg lysdioder skapa ett universellt ljuskälla för handel belysning.

led lampor belysning

För det andra, vad är fördelarna med möjlighet att ändra ljusstyrka. Växter i växthus för tillväxt kräver en viss nivå av belysning. Naturligt ljus varierar beroende på årstid och tid på dygnet. Användning av traditionella ljuskällor tillåter inte en god noggrannhet för att bibehålla den specificerade nivån. Varierande ljushet LED löser detta problem. Det löste också en annan viktig fråga - att minska energikostnaderna. Och den energi som erhålls med hjälp av artificiella ljuskällor - en av de dyraste utgifter för odling av växter i photoculture. Således armaturer baserade på lysdioder trots dess något höga priset (jämfört med natrium lampor och metallhalogenlampor) är de mest lönsamma. De återhämtade sig snabbt och kan spara på elkostnader.

LED belysning för växthus används ofta inom jordbruket i vissa länder (Nederländerna, Australien, Storbritannien och många andra). Ryssland har också utvärderat fördelarna med en belysning som bygger på - baserat på lysdioder.