www.Lampor-LED.se
Lampor, Led lampor, belysning, led belysning, Lampa
Led-Lampor, Led-Lampa, Led-Belysning

Led lampor belysning. Fördelar med lysdioder.

Led lampor belysning. Fördelar med lysdioder

 
1. Livslängd på LED-lampor är mycket högre än befintliga analoger (under kontinuerlig drift lampan inte mindre än 50 000 Verklig timmar, vilket motsvarar 25 år i drift, med 8 timmar per dag), varefter enheten inte bränna ut, och fortsätter att arbeta med viss förlust av ljusstyrka. Över tid är till exempel dess huvuddrag ljusflöde och ljusstyrka praktiskt taget inte föremål för fluktuationer. Alla delar av lampan hållbara, till skillnad från glödlampor, i förekommande fall glödlampor och utsläpp båge. Som jämförelse är en halogenlampa i genomsnitt 1000 timmar, metallhalogen lampa - 3000 timmar.

2. Strömförbrukning på lysdioder. 70% minskad energiförbrukning jämfört med de lampor som använder traditionella lysrör och HID lampor.

3. Fullständig miljösäkerhet av lysdioder.

Kvicksilver - ett giftigt ämne faroklass (den "extremt farlig"). Det är giftigt i någon form. Vid inandning, är kvicksilver ångor adsorberas i hjärnan och njurarna, och leda till förstörelse av lungor och mag-tarmkanalen. Även den gamla kvicksilverutsläpp är farliga eftersom kvicksilver kan avdunsta under åren, orsakar irreparabel skada för människors hälsa.

Beroende på vilken teknik och vilken typ av varje fluorescerande eller kvicksilverlampa speciella innehåller 20 till 300 mg kvicksilver, når de vanligaste typerna 60 till 120 mg och i vissa rör av den 350-560 mg. Dessutom är föreningar av kvicksilver i lampor mycket farligare LUM kvicksilver metall. Avledning av kvicksilverlampa vid hennes skada leder till miljöproblem (en negativ inverkan på människors hälsa, föroreningar, etc.).

Tillåtna koncentration av kvicksilver i luften 0,0003 mg/m3 ("Den högsta tillåtna koncentration (MPC) av föroreningar i luften i befolkade områden.") I "De sanitära och epidemiologiska kraven för bostäder och lokaler", innehåller ett förbud mot överstiger detta värde.

Därför måste slutet av kvicksilver lampan bortskaffas i specialiserade organisationer som kräver extra kostnader.

Den mekaniska bräcklighet glas lökar av lysrör leder till ytterligare risk för förorening av miljön under transport och lagring.

Undvika användning av kvicksilverhaltiga lampor hjälper till att bevara miljön för kommande generationer.

LED-lampor är miljövänliga ljuskällor och kräver inga särskilda villkor under transport, lagring, användning och avfallshantering.

4. LED-lampor kännetecknas av: hög tillförlitlighet, mekanisk styrka och vibrationer motstånd. Höljet är tillverkat av aluminium och polykarbonat, vilket gör att en hög grad av skydd (IP67 och IK08). Frånvaron av glödtråden bifogade LED-lampor hög vibrationstålighet.

5. Inget behov av att byta ut LED-lampor och underhåll under hela livscykeln är betydligt mindre för tjänsten verksamhet och personal.

6. LED-lampa ger belysning med högre kontrast, vilket förbättrar kvaliteten på belysning av objektet. En av de viktigaste egenskaperna hos ljus - färgåtergivningsindex Ra Ra i moderna lysdioder 80.

Till exempel:

Naturligt dagsljus har ett färgåtergivningsindex - 100;
HID (metallhalogen-lampor) - 80 ~ 90;
fluorescerande lampor hela spektrat - 60 ~ 75;
vanliga lampor (glödlampor) vitt ljus - 50 ~ 68;
natriumlampor - upp till 25.

LED-armaturer har ett brett utbud av strålning, som gör det möjligt att få de nödvändiga färgtemperatur.


Idag, gatubelysning och vägar används oftast lampor DRL, HPS, DNaZ. HPS lampor, DNaZ har ett smalt spektrum, vilket inte ger en acceptabel färg. Deras ljus har en karakteristisk gul färg, vilket är en betydande nackdel med denna klass av rör.
 
Många studier har visat att vitt ljus är överlägsen andra belysning: vitt ljus förbättrar natten vision genom att 40-100% jämfört med andra ljusspektrum vitt ljus förbättrar färgseende (färg), vilket i sin tur ökar bildens kontrast och djup uppfattning av rymden.
 
7. I moderna LED-spotlights utnyttjande av ljusflöde är nära hundra procent (i motsats till förlegade standard gatlyktor, där detta värde är lika med bara 60-75 procent).

8. Inga skadliga effekter av lågfrekventa svängningar i LED-belysning produkter (sk stroboskopisk effekt, vilket kan ses när man tittar på lysrör och HID-lampor). Detta eliminerar trötthet i ögonen när man arbetar i detta ljus, vilket är viktigt för områden som skol-och universitetsutbildning, projekt och aktiviteter kontor.

9. Det finns ingen risk för överbelastning av stads-och kommunala elektriska system i det ögonblick då LED-lampor. Detta är lätt ses från de tekniska egenskaperna av lampor, där strömförbrukning är 0,3 1.1 En beroende på hur kraftfull LED-lampa, i kontrast till traditionella armaturer med urladdningslampor, som levererar ström på 2,2 A och startström av 4 , 5A. Således sparar på underhåll och installation av LED gatan system, som använder mindre kabel tvärsnitt.
 
10. Under natten, för en ytterligare besparing på el, får gatubelysning minska med 30-50% (punkt 7,44 SNIP 23-05-95). LED-lampor kan du justera minskningen belysning spänning (traditionella lampor för katodstrålerör tillåter inte, om spänningen sjunker är avstängda). Förekomsten av strömbrytaren på transformatorstationen strömförbrukning gör, utan att utöka utbudet av belysning, få olika priser av ljus i enlighet med SNIP 23-05-95.

11. Omedelbar tändningen när matningsspänningen och stabil drift LED-lampor i alla temperaturer hela Ryssland (även i Far North).

Ekonomiskt ineffektiva och föråldrade, men som för närvarande används lampor med varselljus och HPS för gatubelysning är dålig sikt vid låga temperaturer från - 15 grader, vilket är den genomsnittliga vintertemperaturen är praktiskt taget över hela landet. Däremot LED-lamporna tänds mycket väl och arbeta i minusgrader ner till -60.

12. I praktiken redovisas en betydande minskning av ljusflödet av lampor HPS, DNaZ under drift. Minskning av ljusflöde når 40-60% av hur den nya lampan. Och den största nedgången i ljusflöde under de första 100-200 timmar av lampans livslängd, dvs under den första månaden av arbete. Baserat på denna del av HPS-lampor, rekommenderar DNaZ i olika litteraturen tar sitt byte innan de lämnar dem ur funktion efter 4-6 månader (enligt olika källor). Det är, verkliga livslängd på dessa lampor bestäms av 4-6 månader.

En av de viktigaste faktorer som påverkar minskningen av ljusflöde av lampor HPS, DNaZ och minska deras livslängd är tiden för införandet eller korta strömavbrott, för när spänning finns det en omedelbar ökning av stötström, som förstör de strukturella delarna av lampan. Med varje vända lampor sett henne accelererat åldrande, på grund av ökad sputtring av hög elektrod material inkopplingsströmmar som uppstår vid inställning av ljusbågen ansvarsfrihet, som är associerad med övergående processer som sker i brännarröret. Som en följd av dessa faktorer, de elektriska parametrarna för att lampan inte klarar av ballast, slutar lampan fungerar. Observera att belastningen på kablarna ökar mer än fördubblats.

Alla de ovan nämnda fördelarna med LED-belysning tyder på att införandet av LED-gatubelysning kan spara pengar i stora mängder.