www.Lampor-LED.se
Lampor, Led lampor, belysning, led belysning, Lampa
Led-Lampor, Led-Lampa, Led-Belysning

Modern teknik för belysning av fontäner och pooler

pooler led lampor belysning

Traditionella lampor för att belysa fontäner arbetar på halogen och glödlampor. De är billiga, och på grund av bristen på alternativ, tills nyligen, hade många att vänja sig vid dem. Dock användningen av sådana källor i samband med ett antal problem, och deras design kapacitet i dag kan inte anses vara tillräcklig. Armaturer Sådana källor är ganska besvärlig (för att skydda mot fukt instrument placeras i en sluten låda), så det är mycket svårt att dölja. Färgat ljus, som inte klarar alla moderna fontän, med sådan utrustning kan endast erhållas med hjälp av filter. Denna metod för "färgning" av lyser den höga kostnaden för el: filter snitt endast en del av spektrumet lampan, makt strålningen samtidigt avsevärt försvagats. Skapa en "tunn" accentbelysning lilla arkitektoniska element fontän med vanliga lampor är också mycket svårt. Det är en rent operativa problem. Till exempel den speciella miljön i denna typ av belysning fixturer (vatten - en ledare av elektricitet) ger användaren en anledning att tänka på sina egna säkerhetsstyrkor lampor drivs av en tillräckligt hög spänning och oavsiktliga skador på kablar eller kontakter kan leda till oönskade konsekvenser. Fixturer av denna typ leder, och en liten liv, vilket är ännu kortare på grund av den konstanta överhettning. Konsument, bör du välja dessa källor måste vara redo för sin periodiskt utbyte. Ändra den trasiga glödlampan i takkronan kan vara nästan alla, men gör samma operation med den utrustning installerad i botten av fontänen ... Utan hjälp av en elektriker är osannolikt att göra. Nu ljus dekor av fontäner till en ny nivå. I ett försök att skapa kvalitet är yrkesverksamma i deras utformning alltmer började att förkasta användningen av glödlampor och halogenlampor till förmån för nya högteknologiska verktyg bakgrundsbelysning. Fixtures baserade på lysdioder och fiberoptik har öppnat upp av sakkunniga inom konstnärliga belysning funktioner som tidigare bara drömt om.
Lysdioderna

LED eller LED (Light emittingdiode), - ett halvledarelement som omvandlar energin hos en elektrisk ström till ljus. När du skapar dessa små lampor - ibland några få millimeter - ljuspunkter, separat eller kombineras till moduler som samlats i ljuslådor. Tack vare de konstruktiva egenskaperna hos utrustning som bygger på lysdioder kan ha en mängd olika former, allt från en smal rak linje och cirkeln av den traditionella till de mest bisarra låtar. En annan fördel med LED utrustning - flexibilitet och enkel installation. På platser fontän, vilket är svårt att lyfta fram med vanliga lampor, kan denna egenskap vara mycket användbart: kompakta LED-lampor kan fästas var som helst. Förresten, är de inte rädda för vatten - en modell för lätt vatten trycksätts utrusta kroppen. Samtidigt sin höga effektivitet och brist på infraröd strålning, armaturer samtidigt som du arbetar nästan ingen värme.

En direkt konsekvens av effektivitet - låg strömförbrukning. En LED-lampa förbrukar 12-15 tis Om ljuset är tänkt att njuta av varje dag, skulle besparingarna bli betydande. Kvaliteten på färgen på ljuset - att uppnå oöverträffad LED-teknik. LED-lampor behöver inte filter. Varje LED lyser hans (enda) färg - röd, blå eller grön. LED-lampor består av tiotals eller hundratals lysdioder. En blandning av dessa gröna, blå och röd inslag i vissa proportioner med lämpligt tekniskt stöd för att säkerställa smidig övergång av färg. Här färgen möjligheterna är verkligen oändliga: utrustning som arbetar med färgmodeller RGB, erbjuder en rad färger mer än det mänskliga ögat kan uppfatta, - upp till 16 miljoner! För att styra färg och dynamiska effekterna av light-styrsystem eller paneler som används på grundval av protokollet DMX 512. Med deras hjälp kan en person ställa en mängd olika scenarier dagligen, avkopplande, semester och andra typer av belysning.

Monohromatizm lysdioder innebär också en total avsaknad av skadlig ultraviolett strålning. Den grundläggande skillnaden mellan LED ljuskällor från resten är deras motstycke lång livslängd. Den genomsnittliga drifttid LED element med en garanti för oföränderlighet ljusflödet är 50 tusen timmar. Om källan drivs 8 timmar per dag, kan hans liv vara tillräckligt för ca 17 år! Genom att installera en LED-modul igen i framtiden kommer inte att behöva oroa dig för dess underhåll. Dessutom kan LED lampor fungerar året runt - företaget tillverkarna erbjuda en "säsong" modifieringar, några av dem är avsedda för lättare is.

fontaner led lampor belysning

Optisk fiber

Att belysa den ökande populariteten för fontäner vinner en annan typ av utrustning. Enligt amerikanska tidskriften AQUA Magazine, redan 1998, någon form av fiberoptisk teknik två tredjedelar av fontäner belysningsutrustning, pooler och parker vatten i USA används. Om vi ​​tittar på egenskaperna hos optiska fibrer, använder det i belysning vattnet verkar presentera sig.

Utformningen av fiberoptiska lampa är enkel. Emittern är en projektor. Ansluten till honom dussintals fotoledande levde, var och en krönt med en liten lins, ett optiskt element som bildar den utgående strålen. Emissionsspektrumet för ljus som kommer från fibern beror på de ljus som är installerade i projektorn. En av den anmärkningsvärda förmågan hos optiska fibrer är att genom att leda ljus, är de "rena" den från oönskat UV-ljus för många material och "uppvärmning" av infraröd strålning. Således, i princip, kan projektorn använda vilken ljuskälla. Men så är lämpligt, är mer benägna att använda metallhalogenlampa makt från 60 till 250W. Byt källa står för ungefär en var 4 år. Särskilda lampor för projektorer ger amerikanska gäller Fiberstars och tyska tillverkare av BLV och Osram. För övrigt, i produktionen av fibern är ledarna för den japanska. Ljus färg i de fiberoptiska installationer genom att ändra filter installerade i projektorn. Med deras hjälp kan du få upp till 200 olika nyanser av ljus. Office ljuseffekter på grundval av särskilda program. Men vad är fiberoptiska lampor är så bra för att belysa fontäner?

Först det ljusledande trådar själva är isolatorer - de kan köras i vått jord eller nedsänkt i vatten utan rädsla av kortslutningar. Elektrisk som en del av (projektion) är en separat fiberoptisk system, till exempel, i huset eller i garaget. Ibland är placerad i ett särskilt hölje (IP 67) och är monterad i marken på ett visst avstånd från källan (poolen), avlägsnande av endast för att ersätta ljuskällan, eller vid tidpunkten för frost. Mer nyligen började säljas projektorer som kan överleva vintern utomhus. Förresten, och fibern i sig är inte rädd för kyla och tål temperaturer från -60 ° C till +60 ° C.

fontaner led lampor belysning

En annan unik egenskap hos fiber är dess flexibilitet. Arbeta med fiber lampor blir designer möjlighet att förverkliga de ursprungliga belysningslösningar. Eftersom optiska kablar ger ljus direkt till destinationen, och de kan användas för att dra komplicerade bilder. Den här funktionen är ovärderlig för att skapa en "juvel" arkitektonisk belysning, spektakulära paneler belysning eller en stjärnhimmel på botten av poolen - är möjligheterna begränsas bara av fantasin!

Lika viktigt är låg effekt fiberoptiska system, eftersom de mest energiintensiva delen av projektorlampan är den enda som ger liv till en uppsättning av oberoende små lampor.

Sammanfattningsvis bör det noteras att den relativt höga kostnaden för LED belysning och system baserade på användning av optiska fibrer kompenseras av besparingar i energi och pengar att reparera utrustningen. Med långvarig användning av dessa belysningsanläggningar är billigare än sina konkurrenter: system med glödlampor, glöm etc. inte om särskilt krävande anläggningar baserade på LED och fiber optik: livet av sådan teknik är mycket högre. Enkel som lampor på grund av den konstanta överhettning kan lätt skadas, och efter varje förändring av lyser nödvändigheten av att pumpa ut poolen eller fontän vatten - bibehålla belysningssystem i drift är ganska tidskrävande. Men lösningen på det eviga problemet att välja - betala nu eller senare - som alltid ligger hos konsumenten.